Toplu ulaşım kredi kartı ve QR tarifesinde yüzde 33,3 indirim

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teklifi ile banka ve kredi kartı, QR ile sınırlı elektronik bilet fiyatlarında yüzde 33,33 oranında indirim yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 2 önemli karar alındı.  İBB Çırpıcı Sosyal Tesislerinde Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; toplu ulaşımda kullanılan açık çevrim içi kart (kredi ve banka kartı), sınırlı kullanımlı bilet (birgeç, üçgeç, beşgeç) SMS, Web ve QR fiyat tarifelerinde indirime gidildi. Yüzde 33,33 oranında indirim yapılan yeni tarifeler, 1 Kasım tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Bu değişiklik ile birlikte aynı zamanda toplu ulaşımda kredi/banka kartı ile yapılan geçişlerin hesaplamasında da değişikliği gidildi. Daha önce ilgili hattın geçiş hakkı 2 Birgeç bilet satış fiyatı olarak uygulanan ücretlendirme artık ilgili hattın geçiş hakkına karşılık gelen İkigeç bilet fiyatı (38 lira) olarak uygulanacak. Böylece, 2 geçiş hakkı olarak ücretlendirilen metrobüs yolculuk fiyatı 60 liradan 38 liraya düşecek.

Yeni bilet fiyatları şöyle olacak:

Skuter park alanı oluşturulacak

UKOME’de alınan bir başka kararla, 2 yıllık yetki belgesi süresi dolan E-Skuter firmalarının talepleri değerlendirildi. Oy birliğiyle alınan kararla, İstanbul genelinde en fazla 79 bin 456 adet E-Skuter kullanımına izin verilecek. Operatörler, 27 Kasım- 18 Aralık tarihleri arsında İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığına başvurarak yetki belgesi yenilemesini gerçekleştirebilecek.

UKOME kararında belirtilen başvuru esasları gereğince operatörler ilçelerdeki E-Skuter sayısını belirtecek. Ayrıca, firmalar tarafından 6 ay içerisinde verilecek izin sayısının 20’de biri kadar E-Skuter park alanı yapacak.

Hibya Haber Ajansı

26 Eki 2023 - 14:16 İstanbul- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak RHA AJANS Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan RHA AJANS hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler RHA AJANS editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı RHA AJANS değil haberi geçen ajanstır.



Anket AK PARTİ CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLMALI?
Tüm anketler