Bakan Tekin: "BM kuruluş felsefesindeki değerleri bir bir yok ediyor"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Birleşmiş Milletler'in (BM) Filistin meselesinde kuruluş felsefesindeki değerlerini bir bir yok ettiğini söyledi.

Filistin’de yaşanan insanlık trajedisiyle tanık olunduğunu vurgulayan Bakan Tekin açıklamasında, "Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kuruluşunun 78. yıl dönümünde, uluslararası sistemin haksızlıklara dur diyemediği bir mekanizmaya dönüştüğünü tüm dünya milletleri ile bizler de Filistin’de yaşanan bu insanlık trajedisiyle tanık oluyoruz. İnsanlığı, kendinden olan ve olmayan şeklinde ayıran, yakın bulduğunu kollayıp ekonomiden siyasete, turizmden spora dek her alanda eylemleri hayata geçiren BM, Filistin’i bu anlamda ötekileştirirken kuruluş felsefesindeki değerleri bir bir yok ediyor. Uluslararası kuruluşların ve hazırladıkları metinlerin ne kadar bizim haklarımızı koruduğuna, ne kadar bizim referansımızı içerdiğine dair konuyu da tartışmaya açmamız lazım." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

24 Eki 2023 - 11:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak RHA AJANS Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan RHA AJANS hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler RHA AJANS editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı RHA AJANS değil haberi geçen ajanstır.



Anket AK PARTİ CEYLANPINAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLMALI?
Tüm anketler